News Flash:

Reteta de Pasca cu branza si stafide, ca la bunica acasa! Trebuie sa incerci reteta neaparat

31 Martie 2017
467 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7228 RON (0.0000)
USD: 4.1899 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Pasca este un produs care a devenit traditie in stransa legatura cu sarbatoarea Pastelui.

Maiaua

Dizolvam intr-un bol mic drojdia impreuna cu putin zahar si cu 2-3 linguri de lapte cald. Apoi acoperim cu cateva linguri de faina si lasam sa creasca, la caldura, timp de 15 minute, ragaz suficient cat sa creasca, sa ne dovedeasca ca e in stare sa duca in spate greutatea aluatului de care avem nevoie.
Intr-un bol mare punem faina cernuta, in mijlocul careia facem o adancitura in care adaugam, pe rand: drojdia, varful de sare, cele 5 oua destinate aluatului, untul topit si racit, laptele si zaharul.
Se amesteca pana la incorporare. Dupa ce amestecam bine si obtinem o compozitie omogenizata, ne mutam direct pe blatul de lucru pentru framantare. Nu de alta, dar avem nevoie de mai mult spatiu de desfasurare.
 
Framantare 
Vom alterna framantarea propriu-zisa cu impaturirea aluatului, aducand colturile spre mijloc si apoi intorcandu-l pe partea cealalta si reluand procesul. Pregatiti-va sufleteste pentru aproximativ 20 de minute de framantat asiduu.
Dupa framantare punem aluatul intr-un vas, il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa se odihneasca. Pret de o ora, zicem noi, cam cat sa-si dubleze volumul.
Un sfat: de preferat ca in bucatarie sa fie cald cat timp aluatul isi face somnul de frumusete.

Umplutura
 Amestecam branza de vaci cu cele 3 oua, apoi adaugam zaharul si stafidele. Atat esentele de vanilie si rom cat si coaja de lamaie se adauga la final si asa desavarsim compozitia noastra parfumata. Important de retinut: cele 2 linguri de gris sunt menite sa inchege bine umplutura si sa nu ii permita “sa se taie”, cum mai spun bucataresele.
Pregatire pentru copt
Aluatul crescut il punem pe blatul de lucru si il impartim in 3 parti egale.
1. Dintr-o parte vom face baza pascai pe care o vom pune drept “fundatie” in tava rotunda si tapetata cu hartie de copt.
O punem deoparte in asteptare pana ne aratam maiestria in ale impletitului.
2. Din partea a doua vom prepara 2 snururi lungi, pe care le vom impleti ca in imaginile de mai jos si cu care vom decora marginea tavii noastre. Practic, aceste snururi impletite vin in ajutorul fundatiei noastre pentru a sustine umplutura si a o fixa mai bine.
Acesta este momentul in care vom aduga umplutura cu grija si o vom intinde in tava.
3. A treia si ultima bucata de aluat este pentru a face semnul crucii. Precum o rugaciune rostita in liniste de bucatareasa pentru desavarsirea acestui preparat traditional, in prag de sarbatoare.
Ungem pasca cu ou, la final si o bagam la cuptor pentru 45 de minute.
Sursa

Maiaua

Dizolvam intr-un bol mic drojdia impreuna cu putin zahar si cu 2-3 linguri de lapte cald. Apoi acoperim cu cateva linguri de faina si lasam sa creasca, la caldura, timp de 15 minute, ragaz suficient cat sa creasca, sa ne dovedeasca ca e in stare sa duca in spate greutatea aluatului de care avem nevoie.

Intr-un bol mare punem faina cernuta, in mijlocul careia facem o adancitura in care adaugam, pe rand: drojdia, varful de sare, cele 5 oua destinate aluatului, untul topit si racit, laptele si zaharul.

Se amesteca pana la incorporare. Dupa ce amestecam bine si obtinem o compozitie omogenizata, ne mutam direct pe blatul de lucru pentru framantare. Nu de alta, dar avem nevoie de mai mult spatiu de desfasurare.

Framantare

Vom alterna framantarea propriu-zisa cu impaturirea aluatului, aducand colturile spre mijloc si apoi intorcandu-l pe partea cealalta si reluand procesul. Pregatiti-va sufleteste pentru aproximativ 20 de minute de framantat asiduu.

Dupa framantare punem aluatul intr-un vas, il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa se odihneasca. Pret de o ora, zicem noi, cam cat sa-si dubleze volumul.Un sfat: de preferat ca in bucatarie sa fie cald cat timp aluatul isi face somnul de frumusete.

Umplutura


Amestecam branza de vaci cu cele 3 oua, apoi adaugam zaharul si stafidele. Atat esentele de vanilie si rom cat si coaja de lamaie se adauga la final si asa desavarsim compozitia noastra parfumata. Important de retinut: cele 2 linguri de gris sunt menite sa inchege bine umplutura si sa nu ii permita “sa se taie”, cum mai spun bucataresele.

Pregatire pentru copt

Aluatul crescut il punem pe blatul de lucru si il impartim in 3 parti egale.

1. Dintr-o parte vom face baza pascai pe care o vom pune drept “fundatie” in tava rotunda si tapetata cu hartie de copt.O punem deoparte in asteptare pana ne aratam maiestria in ale impletitului.

2. Din partea a doua vom prepara 2 snururi lungi, pe care le vom impleti ca in imaginile de mai jos si cu care vom decora marginea tavii noastre. Practic, aceste snururi impletite vin in ajutorul fundatiei noastre pentru a sustine umplutura si a o fixa mai bine.

Acesta este momentul in care vom aduga umplutura cu grija si o vom intinde in tava.

3. A treia si ultima bucata de aluat este pentru a face semnul crucii. Precum o rugaciune rostita in liniste de bucatareasa pentru desavarsirea acestui preparat traditional, in prag de sarbatoare.

Ungem pasca cu ou, la final si o bagam la cuptor pentru 45 de minute.

Sursa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Fun.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1549 (s) | 25 queries | Mysql time :0.022404 (s)